DSF Nyheder IPSC Dansk afholdelse af dommer-kursus i Finland
Dansk afholdelse af dommer-kursus i Finland
Skrevet af Gudmund Olsson   
Onsdag, 22. januar 2003 00:28


Oulu er placeret ca 700km nord for Helsinki i bunden af den Botniske bugt. Området er præget af Nokias tilstedeværelse og på denne tid af året er der koldt. I sidste weekend var der med minus 21 grader en vis trang til at opholde sig indendøre hvilket passer fint med afviklingen af et såkaldt IROA Level 1 Seminar.

IROA certificerer sin dommerstyrke gennem seminarer som de Steen underviser rundt omkring i Europa. Undervisnings-skaren er lille og eksklusiv, og IROA værner om de værdier og den erfaring indenfor sikkerhed og afviklingsevne der er optjent siden IPSCs barndom i halvfjerdserne.

Idet man ikke nødvendigvis behøver at uddanne sig i sit hjemland mødte Steen som underviser finnen Pettri Aro sidste år i St. Petersborg i Rusland. Pettri så på det tidspunkt de klare fordele af IROA programmerne og det er netop Pettri der har arbejdet på at bringe DSF og Steen til Finland for at undervise i IROAs pensum.

14 deltagere havde rejst fra nær og fjern for at lade sig uddanne til Level 1 IROA officials. Seminaret løb over en weekend og følges typisk op 12 måneder senere med et Level 2 seminar for de samme mennesker.

Den typiske situation er at den tilgængelige dommermængde i et land ikke er stor nok til at være praktisk til at afvikle mange matcher over en sæson. Den finske situation var imidlertid mere ekstrem, idet weekendens kursus var det første af sin art i Finland. Tidligere har man lænet sig op af dommere fra det finske skytteforbund, og disse folk har med kurset nu fået ny og nyttig indsigt i IPSC som sport, der kan hjælpe alle facetter af dommergerningen.

Matcher i Finland kan herefter forventes at være stærkt forbedrede, og der vil være al mulig hjælp fra de andre IPSC-nationer i Verden til at afvikle Nordisk Mesterskab til sommer. NM afholdes i Standard, Production, Modified og revolver den 12-13 juli, netop i Oulo. Der vil kunne læses mere om matchen på http://www.rangemasters.fi


Åhjo - Steen lover at det IKKE vil være -21 grader til juli! (red: der vil det kun være -10!). De finske somre er angiveligt ligeså kønne som vintrene og i juli vil klimaet for en dansker være fuldt ud acceptabelt. Hoteller og forplejning virker til at være i et rimeligt niveau, og Steen fortæller at han vil gøre sit til at promote denne match.


Steen beretter også at man forventer at afholde et IROA Level 2 seminar i sammenhæng med årest Rooster Mountain match på Hanebjerg Skyttecenter, første weekend i august. Følg med her på DSF eller på http://www.roostermountain.dk for flere detaljer om arrangementet.


Se flere billeder fra Oulu og Steens tur
 
Copyright © Dansk Sportsskytte Forbund 2003-2021 RocketTheme Joomla Templates