Dansk Sportsskytte Forbund

Årets første A-licens skytter er klar

Bornholms dynamiske skytter dannede rammerne om årets første A-Licens kursus i weekenden, med god forberedelse fra BDS, et byggehold og 2 instruktører fra NROI, fik IPSC-sporten 6 nye skytter uddannet i weekenden. Det er kun anden gang i IPSC sportens historie at der har været afholdt A-licens kursus på Bornholm, sidst var i 2018.

Bornholms Dynamiske Skytter havde ytret ønske om at få kurset til Bornholm, og NROI sendte de to garvede instruktører Lotte og Dennis til Bornholm for at gennemføre kurset for de 6 håbefulde skytter. 4 skytter fra Sjælland og 2 fra Bornholm havde tilmeldt sig kurset. Alle skytterne kom hjem med Bornholms mudder på bukserne og våde sko, men det er en del af gamet som det også blev nævnt på kurset.

Hele kurset bar stort præg af mange måneders våde elementer på øen i søen, og med store mængder regn og sne i hele februar og marts måned var banen efter et par timer godt sumpet. Det satte desværre tempoet lidt ned på skytterne, men de udviste stor forståelse for banens tilstand og kunne stadig gennemføre den praktiske del af licenskurset til UG.

Netop fordi at BDS har etableret sig så hurtigt på Bornholm, og allerede har alle de elementer som IPSC kræver (Swingere, props, stage materiale osv.) kan det lade sig gøre at flytte kurset til den østlige bastion i Danmark, uden det kræver den store logistiske operation for NROI. De resterende A-licenskurser i 2023 vil blive afholdt i Dall, Hanebjerg og KSC som vi kender det fra tidligere år. Men hvem ved om det bliver muligt at gennemføre A-licenskurset en gang om året på Bornholm i fremtiden.

På vegne af DSF og NROI ønsker vi de nye skytter tillykke og tak for værtskabet til Bornholms Dynamiske Skytter. (Som har lovet at banelegemet er udbedret til Rock Island matchen d. 22. april 2023)

Kontakt Dansk Sportsskytte Forbund

Ønsker du at vide mere om DSF eller vores discipliner
så kan du finde kontakt info herunder.