Nyheder

Her finder du de senest nyheder fra DSF

Seneste nyt fra DSF

Udtagelse IPSC World Shoot Rifle 2024

World Shoot Rifle 2024 afholdes i Oulu, Finland. I finder Information om matchen her:
https://2024rws.worldshoot.org

Danmark er i første omgang blevet tildelt 10 pladser og går nu i gang med udtagelse, for at lave en prioriteret liste. Du kan se udtagelsesretningslinierne her. Husk at være klar med de resultater du vil udtages på baggrund af, når du går i gang med at udfylde skemaet.

Danmark bliver muligvis tildelt flere pladser senere, så hvis du ikke bliver udtaget i første omgang har du mulighed for at blive på en venteliste.

Du kan vælge om du ønsker at deltage på et evt. landshold i din division eller ikke. Udtagelsesudvalget sætter landsholdene.

Sidste frist for at komme i betragning til udtagelse er fredag d. 29 december. Du kommer i betragtning ved at udfylde skemaet her. Vi forventer at kunne offentliggøre den prioriterede liste fredag d. 12. januar.

Du skal indbetale et deltagergebyr, 4.200 for at komme i betragtning. Betalingsdeadline er 5. januar 2024. Hvis du ikke indbetaler til tiden, mister du muligheden for at få en plads. Du skal indbetale på DSF konto 1551-0005546079

Der er ikke truffet nogen beslutning om at DSF støtter deltagelse økonomisk.

Hvis du ender med ikke at blive udtaget, får du refunderet gebyret.

Copenhagen Open 2024

Copenhagen Open 2024 danner rammerne om dele af danmarksmesterskabet i IPSC i 2024.
Divisionerne OPEN – STANDARD – PRODUCTION og PRODUCTION OPTIC vil blive afgjort på Københavns Skyttecenter d. 8-9 juni 2024

Tilmeldingen til Copenhagen Open 2024 åbner 1. Dec. kl. 18.00
https://shootnscoreit.com/event/22/19227/

DM IPSC 2024

IPSC udvalget indbyder alle foreninger der ønsker at afholde IPSC DM 2024 om at gi’ et bud. DM forventes at være en lv. III match.

Buddet bør indeholde:

 • Hvilke divisioner I ønsker at afholde DM i
 • Hvor mange stages I regner med at matchen indeholder
 • Antal pladser i matchen
 • Dato for afholdelse af matchen
 • Navn på matchen
 • Navn på match director

Buddet sendes til IPSC udvalget, senest 30/11.

PRS er nu godkendt som disciplin.

PRS nu godkendt som disciplin i Skydesport Danmark gennem medlemskabet af IPRF.
Efter DSF har arbejdet på at få PRS godkendt som sportsdisciplin siden 2017, er vi nu endelig kommet i mål!
Aktivitetskommiteen for Dynamisk Sportsskydning står således fra d.d. for administreringen af disciplinen herhjemme. Bestyrelsen ser frem til at kunne fremme disciplinen på samme måde som vores øvrige Dynamiske skydediscipliner.
Bestyrelsen

7 nye A Licens skytter uddannet i København

Denne weekends A Licens og sikkerheds kursus blev gennemført i kulde og blæst på Københavns Skyttecenter. I alt kom 7 skytter igennem kursus og er nu klar til at skyde IPSC med provisorisk A Licens indtil de har gennemført deres to matches og kan bryste sig med en permanent A Licens. Endnu engang en kæmpe tak til instruktørerne fra NROI for at bruge endnu en weekend i skydesportens tegn.

Vinterskydning Tjenestepistol

Søllerød Skytteforening har hermed fornøjelsen at indbyde til Vinterskydning i Tjenestepistol, Der skydes i samme klasser som til DM.

Formålet er venskabsskydning og træning i TP. Der skydes indendørs på et vendeanlæg. Der afvikles 12 til 14 skydetider pr. skydedag. Der kan bookes 2 skydetider pr. skytte. Ledige skydetider tildeles de fremmødte. Se konkurrence betingelserne og reglement på under menu punktet Tjenestepistol.

Deltagelse er gratis. Der gives ikke præmier.
Ammunitionsforbrug pr. skydning: 60
Revolverskytter har brug for mindst 1 speed/jetloader eller moonclip.
Pistolskytter har brug for mindst 2 magasiner.

Torsdag den 26. oktober 2023, kl. 18.30 – 21:30
Torsdag den 23. november 2023, kl. 18.30 – 21:30
Torsdag den 25. januar 2024, kl. 18.30 – 21:30
Torsdag den 29. februar 2024, kl. 18.30 – 21:30
Torsdag den 28. marts 2024, kl. 18.30 – 21:30
Torsdag den 25. april 2024, kl. 18.30 – 21:30

For spørgsmål kontakt Peter på mail: kasserer@ssf1910.net
Tilmelding til: kasserer@ssf1910.net med angivelse af dage og ønsket skydetider.
Det er tilrådeligt med tilmelding og at skytterne møder 15 minutter før skydetid. Er skytten ikke mødt, frigives dennes skydetid.

Mvh.
Søllerød Skytteforening
Rundforbi Stadion
Egebækvej 118
2850 Nærum

8 nye A Licens skytter i Dall

Denne weekends A Licens og sikkerheds kursus blev gennemført i høj sol og godt humør. I alt kom 8 mand igennem kursus og er nu klar til at skyde IPSC med provisorisk A Licens indtil de har gennemført deres to matches og kan bryste sig med en permanent A Licens.

James Wong er Danmarks yngste licens skytte.

I en alder af bare 10 år har James Wong, gjort noget ganske bemærkelsesværdigt.

Han har nemlig gennemført og bestået sin B22 licens i Vigersted Skytteforening d. 23 september 2023 og en nu officielt Danmarks yngste licens skytte. James er bare klar til at plinge løs i disciplinen Steel Challenge.

James Wong er resultatet af et års dedikeret træning, med utallige timer på skydebanen, og med “En lidenskab for sporten, der går langt ud over hans unge alder” som hans far Thomas Wong så flot siger det.

“Med en tvillingbror i billedet, er det også blevet en værdifuld måde for os at tilbringe kvalitetstid sammen, bare far og søn, krudtrøg og hygge”. Thomas skyder og dyrker selv Steel Challenge disciplinen og en meget imponeret over sin søn James som har taget pistol skydning til sig og begyndt at udvikle sig et talent i sin meget unge alder.

“James begyndte sin rejse i skydesporten for et år siden. Siden da har han trænet utrætteligt, altid stræbende efter at forbedre sig. Hans har kastet sin kærlighed på en Smith & Wesson Victory .22LR, en pistol, som er en god og let platform til hans alder men som stadig kræver både præcision og disciplin at mestre. James går meget seriøst til det. Før han tog sit B22 licens kursus, læste han op på alle reglerne og så alt hvad han kunne finde af YouTube videoer om, hvordan det hele skulle foregår. Han er virkelig dedikeret, og går højt op i at man overholder reglerne.” fortæller den meget stolte fader Thomas.

“Som hans far, er jeg virkelig stolt af ham. Han arbejder så hårdt, og det er fantastisk at se hans engagement og passion. Jeg kan næsten ikke vente med at se, hvad han vil opnå i fremtiden.”

For James handler det ikke kun om at skyde. Det handler også om at forstå reglerne, at kende sin pistol ind og ud, og at være i stand til at reagere hurtigt under pres. Hans evne til at absorbere og anvende denne viden er noget, er virkelig imponerende. James skyder som nævnt til dagligt i Vigersted Skytteforening sammen med sin fra Thomas Wong, og begge er ganske enige om at der er plads til mange flere unge i kategorien B22.

“Det kunne være fedt med lidt flere jævnalderen som man kunne skyde sammen med” siger James, og han er slet ikke bleg for at dele sin passion med de andre til de ugentlige trænings aftener i Vigersted Skytteforening.

Vigersted Skytteforening tilbyder muligheder for både at træne IPSC & Steel Challenge på udvalgte klubaftner. Du kan læse meget mere om Vigerslev Skytteforening her: https://vigerstedskytteforening.dk/

Danske Mesterskaber I IPSC 2023

CPS – COPENHAGEN OPEN 2023 og Dall IPSC Challenge 2023 dannede rammerne om dette års DM i IPSC, og stor ros til begge skytteforeninger for deres arbejde og flotte stages. Et kæmpe tak til de mange frivillige kræfter som støtter op og stævnerne og de mange timer de lægger i det.

Stort tillykke til alle vinderne i begge dele af DM, både ved Dall IPSC Challenge og ved Copenhagen Open. Danmarksmestrene er følgende:

OPEN:

OPEN Division:

 1. Andreas Helvig Hansen
 2. Frederik Petersen
 3. Ole Thorsager

OPEN Division (S):

 1. Ole Thorsager
 2. Ole Mortensen
 3. Peter Davis

OPEN Division (SS):

 1. Flemming Hansen
 2. Henrik Holm
 3. K.B. Svendsen

STANDARD:

Standard Division:

 1. Pavel Ibenforth
 2. Bo Stampe Madsen
 3. Sissal Skaale

Standard Division (S):

 1. Bo Stampe Madsen
 2. Torben Skjoldborg
 3. Christian Bagger

Standard Division (SS):

 1. Jan Bodé
 2. Kim Wiencken
 3. Jan Bolvig Andersen

Standard Division (L):

 1. Sissal Skaale
 2. Lianna Wohlgemuth
 3. Aida Sabanovic

Standard Division (J):

 1. Emily G. Frandsen

PRODUCTION:

Production Division:

 1. Pavel Ibenforth
 2. Mikkel Sloth Pedersen
 3. Sissal Skaale

Production Division (S):

 1. Bo Stampe Madsen
 2. Gerhard Wirenfeldt
 3. Kurt H. Jensen

Production Division (L):

 1. Sissal Skaale
 2. Ayram Shine
 3. Lianna Wohlgemuth

Production Division (J):

 1. Freya Nancy Bock Schou
 2. Emily G. Frandsen

PRODUCTION OPTIC:

Production Optic Division:

 1. Stefan Fischer
 2. Martin Kæseler
 3. David K. Grainger

Production Optic Division (S):

 1. Christian Sønderup
 2. Lars Hagemann
 3. Hans Jørgen Holbæk

Production Optic Division (L):

 1. Henriette Damsø

REVOLVER:

Revolver Division:

 1. Henrik F. Nielsen
 2. Ole Mortensen
 3. Jacob Schultz

Revolver Division (S):

 1. Ole Mortensen
 2. Jacob Schultz
 3. Erkki Søndergaard

Revolver Division (SS):

 1. Jørgen Rigtrup

CLASSIC:

Classic Division:

 1. Kim Frandsen
 2. Rasmus V. Milling
 3. David K. Grainger

Classic Senior Division (S):

 1. Dennis Martlev

Classic S. Senior Division (SS):

 1. Gert Erling Hansen
 2. Henrik Holm
 3. Kim Fredriksen

Classic Division (L):

 1. Mie Poulsen

DM i Kombi pistol 2023

Karlslunde Skytteforening var igen i år vært ved DM 25m Kombipistol. Det blev til 55 skydninger i alt, fordelt på 6 klasser. Claus Madsen (Frb. Skyttelaug) satte rekord i Standard revolver med 605 point, og Kasper Kristoffersen fra Sorø løb med hele 3 x 1. pladser. Der var højt humør og god stemning hele weekenden, og Karlslunde Skf. takker både deltagere og hjælpere for opbakningen. Hvis der er foreninger derude der ønsker hjælp til opstart af Kombipistol og Tjenestepistol disciplinerne, så er de velkomne til at kontakte Karlslunde Skytteforening.

Alle resultaterne kan ses på linket her under:

Sølv ved EM til Sissal Skaale.

Sølv ved EM til Sissal Skaale i Standard Lady. Stort tillykke.

Så er EM 2023 overstået og hos DSF har vi fulgt skytterne tæt i deres skydninger i Grækenland. Flot præstation fra alle skytterne. Flere af skytterne gør sig positivt bemærket især i deres individuelle kategorier. Vi er stolte over at have 3 TOP 10 placeret skytter i DSF efter dette EM.

Stort til tillykke med de flotte resultater til Sissal Skaale som indtager podiet med en 2. plads i STD Lady, og Gert Hansen’s (Bossman) flotte præstation i Classic SS hvor han lander på en flot 6. plads. Sidst men ikke mindst Ayram Shine som lander på en 7. plads i PD Lady kategorien.

DSF har lavet statistik på alle de danske skytter som man kan få tilsendt hvis man ønsker det, de indeholder blandt andet A% pr. stage, og % del for hvor langt eller tæt man er på skytte nr. 1 i sin division.

Billeder fra EM kan findes i albummet EM IPSC HANDGUN 2023 på vores Facebook side.

Stort tak til Mads Peter Bach og Merete Frandsen for de mange flotte billeder af skytterne i Grækenland.

EUROPEAN IPSC HANDGUN CHAMPIONSHIP 2023 UPDATE 3

Så er EM 2023 overstået og hos DSF har vi fuldt skytter tæt i deres skydninger i Grækenland. Flot præstation fra alle skytterne. Flere af skytterne gør sig positivt bemærket især i deres individuelle kategorier. Vi er stolte over at have 3 TOP 10 placeret skytter i IPSC efter dette EM.

Stort til tillykke med de flotte resultater til Sissal Skaale som indtager podiet med en 2. plads i STD Lady, og Gert Hansen’s (Bossman) flotte præstation i Classic SS hvor han lander på en flot 6. plads. Sidst men ikke mindst Ayram Shine som lander på en 7. plads i PD Lady kategorien.

DSF har lavet statistik på alle de danske skytter som man kan få tilsendt hvis man ønsker det, de indeholder blandt andet A% pr. stage, og % del for hvor langt eller tæt man er på skytte nr. 1 i sin division.

Billeder fra EM kan findes i albummet EM IPSC HANDGUN 2023 på vores facebook side: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=DSF.DK&set=a.1053714586079052

Stort tak til Mads Peter Bech og Merete Frandsen for de mange flotte billeder af skytterne i Grækenland

Nyt fra DSF’ Bestyrelse.

Dansk Sportsskytte Forbund har oprettet en ny medie arbejdsgruppe.

DSF har siden sidste årsmøde, arbejdet med en ny kommunikationsplan for vores organisation. En af ønskerne har, blandt meget andet, været mere synlighed og struktur omkring vores sociale medier. 
Derfor blev vi rigtig glade, da Rasmus Engelhardt Lemvig rettede henvendelse til bestyrelsen og tilbød hans kompetencer til opstart af en medie arbejdsgruppe. Derfor blev vi rigtig glade, da Rasmus Engelhardt Lemvig rettede henvendelse til bestyrelsen og tilbød hans kompetencer til opstart af en medie arbejdsgruppe. 

Arbejdsgruppens primære formål er, at skabe mere synlighed omkring DSF’s discipliner.
Det vil gruppen f.eks. gøre ved at skabe content (indhold) til vores forskellige medieplatforme. 
Det kan bl.a. være video klip fra forskellige matches afholdt i DSF regi, samt vi har et ønske om at producere små intro videoer af DSF’s forskellige discipliner. Rasmus har fremlagt en plan og et budget til bestyrelsen. Vi har i den forbindelse aftalt et budget på kr. 30.000,- Pengene går bl.a. til udstyr og drift af gruppen. 

Vi tror på gruppen vil være til stor gavn for DSF og vores medlemmer. Inden næste årsmøde, vil vi i samarbejde med Rasmus tage stilling til, om gruppen skal ændres til et medie udvalg. Dette vil kræve et forslag og en afstemning på næste årsmøde. 

1000 tak Rasmus Engelhardt Lemvig, vi ser frem til mere aktivitet på vores medier. 

DSF bestyrelse 

Invitation til International Small Bore Silhouette Shooting Match i Holland

Kære skytter.
På vegne af NSA inviterer jeg dig til vores International Small Bore Silhouette shooting Match 2023.
Yderligere oplysninger og registreringsformularen findes i bilagene. Sørg for at udfylde formularen digitalt så meget som muligt.
Du er velkommen til at sende denne invitation til andre skytter, der kan være interesserede. 
Tilmeldingen lukker 23. oktober 2023.  

Vi ses i Stein, 

Med venlig hilsen 
Yvo Curfs – match director
Django Goffin, secretary NSA
Wilfried Ramakers – match bureau

Det fulde opslag og tilmeldingen findes her: https://dsf.dk/international-silhouette-skydning-i-holland/

EUROPEAN IPSC HANDGUN CHAMPIONSHIP 2023 UPDATE 2

Så er ind marchen overstået i Grækenland, og de danske skytter er i gang med de sidste forberedelser til main matchen som starter i morgen
Endnu engang ønsker DSF alle vores dygtige skytter held og lykke til matchen.

EUROPEAN IPSC HANDGUN CHAMPIONSHIP 2023 UPDATE 1

Så er pre matchen i fuld gang i Grækenland, og de danske skytter som skyder pre matchen er spredt lidt over det hele, og en enkelt har allerede skudt de 24 stages i varmen.

DSF takker alle som er nede og arbejde på matchen på vegne af Danmark og ønsker alt held og lykke til de skytter som er på vej derned for at skyde main match.

DM Tjenestepistol 2023

Skl. Krudtuglen har hermed fornøjelsen at indbyde til DM Tjenestepistol 2023 på KSC.
Lørdag d. 9. og søn. d. 10. september Skydetider begge dage fra kl. 11.

Alt er indlæst
Kontakt Dansk Sportsskytte Forbund

Ønsker du at vide mere om DSF eller vores discipliner
så kan du finde kontakt info herunder.