Dansk Sportsskytte Forbund

James Wong er Danmarks yngste licens skytte.

I en alder af bare 10 år har James Wong, gjort noget ganske bemærkelsesværdigt.

Han har nemlig gennemført og bestået sin B22 licens i Vigersted Skytteforening d. 23 september 2023 og en nu officielt Danmarks yngste licens skytte. James er bare klar til at plinge løs i disciplinen Steel Challenge.

James Wong er resultatet af et års dedikeret træning, med utallige timer på skydebanen, og med “En lidenskab for sporten, der går langt ud over hans unge alder” som hans far Thomas Wong så flot siger det.

“Med en tvillingbror i billedet, er det også blevet en værdifuld måde for os at tilbringe kvalitetstid sammen, bare far og søn, krudtrøg og hygge”. Thomas skyder og dyrker selv Steel Challenge disciplinen og en meget imponeret over sin søn James som har taget pistol skydning til sig og begyndt at udvikle sig et talent i sin meget unge alder.

“James begyndte sin rejse i skydesporten for et år siden. Siden da har han trænet utrætteligt, altid stræbende efter at forbedre sig. Hans har kastet sin kærlighed på en Smith & Wesson Victory .22LR, en pistol, som er en god og let platform til hans alder men som stadig kræver både præcision og disciplin at mestre. James går meget seriøst til det. Før han tog sit B22 licens kursus, læste han op på alle reglerne og så alt hvad han kunne finde af YouTube videoer om, hvordan det hele skulle foregår. Han er virkelig dedikeret, og går højt op i at man overholder reglerne.” fortæller den meget stolte fader Thomas.

“Som hans far, er jeg virkelig stolt af ham. Han arbejder så hårdt, og det er fantastisk at se hans engagement og passion. Jeg kan næsten ikke vente med at se, hvad han vil opnå i fremtiden.”

For James handler det ikke kun om at skyde. Det handler også om at forstå reglerne, at kende sin pistol ind og ud, og at være i stand til at reagere hurtigt under pres. Hans evne til at absorbere og anvende denne viden er noget, er virkelig imponerende. James skyder som nævnt til dagligt i Vigersted Skytteforening sammen med sin fra Thomas Wong, og begge er ganske enige om at der er plads til mange flere unge i kategorien B22.

“Det kunne være fedt med lidt flere jævnalderen som man kunne skyde sammen med” siger James, og han er slet ikke bleg for at dele sin passion med de andre til de ugentlige trænings aftener i Vigersted Skytteforening.

Vigersted Skytteforening tilbyder muligheder for både at træne IPSC & Steel Challenge på udvalgte klubaftner. Du kan læse meget mere om Vigerslev Skytteforening her: https://vigerstedskytteforening.dk/

Kontakt Dansk Sportsskytte Forbund

Ønsker du at vide mere om DSF eller vores discipliner
så kan du finde kontakt info herunder.