Dansk Sportsskytte Forbund

Udtagelsesretningslinjer

Udtagelsesudvalget kigger kun på at udtage de til enhver tid bedste skytter som er aktive og kan repræsentere Danmark på bedst mulig måde.

Dette gør sig gældende ved at vi udelukkende kigger på hvilke skytter der har en chance for en top placering og evt. opnå en podie placering. Vi bruger jeres resultater fra de stævner i har deltaget i inden for senere tid (ca. 1 – 11⁄2 år) for at vurdere hvor i vil kunne placere jer til et kommende EM/VM. Det kræver minimum 3 resultater fra level III og op for at komme i betragtning til en udtagelse. Jo flere stævner I deltager i (både her i Danmark og i særdeleshed også i udlandet) gør udtagelsesudvalgets chancer større for at vurdere rigtigt. Med flere stævner hvor der er placeringer i forhold til de internationale top skytter, jo større er muligheden for en udtagelse til kommende stævner, hvor der er udtagelse.

Vi har derfor brug for at vide hvilken division/kategori du ønsker at stille op i.

For IPSC: Vi kigger altid på de level III resultater som findes i DSFs IPSC resultatdatabase.

Øvrige (level III for IPSC udtagelse) resultatlister, som du ønsker at udtagelsesudvalget tager i betragtning, skal du selv sende til udtagelsesudvalget, enten via tilmeldingsside, eller per email. Det kan enten være som et link til den specifikke resultatliste, eller at du vedhæfter resultatlisten/listerne til en mail du sender til udvalget. For at gøre udvalgets arbejde nemmere ber’ vi dig om også at skrive din placering ved stævnerne. Det er vigtigt at du sender hele resultatlisten for din division (evt. kategori). Din placering er ikke nok i sig selv, udvalget har behov for at se hvilke skytter det er i forhold til.

Vi skelner ikke til hvilken division eller kategori folk skyder i (kun deres estimerede placering) og derfor kan der godt være en division/kategori hvor der ikke er nogen udtaget.

Det kan være fordi dem som skyder i en anden division/kategori er bedre placeret ved stævner og derfor har en bedre chance (dette er set ud fra stævnet og hvilke deltagere der er skudt imod).

Vi laver hold når der er mulighed for at stille med et hold ud fra de udtagende skytter.

Vi udtager ikke skytter for at kunne stille hold.

Udtagelsesudvalget forbeholder sig ret til at udtage skytter på wildcard.

1 ved 10 eller færre slots og 2 ved flere slots.

Skyttens aktivitet i klub og forbunds regi (som hjælp ved stævner, RO, daglig træning osv.) kigger vi først på som en sekundær ting.

Det skal forstås på den måde, at sidder vi med 2 skytter som har de samme muligheder for placering, så kigger vi ind på hvem som også gør en forskel i klub og forbundsregi.

Kontakt Dansk Sportsskytte Forbund

Ønsker du at vide mere om DSF eller vores discipliner
så kan du finde kontakt info herunder.